Forlaget Vita Nuova Publisher

”Skønhed vækker sjælen til handling”                                                                                                                                                      – Dante Alighieri

”Det er vanskeligt at forestille sig en type skønhed, hvor melankolien ikke også er indeholdt”                                            – Charles Baudelaire

    • Citaterne indkredser på en spændende måde sigtet med Vita Nuova Publishers udgivelser.
    • Forlaget præsenterer smukke kvalitetsbøger med fokus på eksistens, kunst og tro.
Bogforside mellemrum

Et liv med mellemrum: Korte essays

Jørn Henrik Olsen

(Udgivet 2020; ISBN 978 87 9954 205 5; 144 s. – kr. 199,95)

Forskellen mellem at leve et liv med og uden mellemrum er stor. Der sker noget med mellemrum. De er som ‘levende pauser’. Bogen er en kreativ platform med livfuld plads til eksistentiel eftertanke og genklang. Den er som et mulighedernes tryllespejl, hvor læserne kan blive sig selv nærværende. Bogen er fyldt med indsigtsfulde ord, der understøtter fordybelsen og øger den eksistentielle klangbund. Resonans også kaldet. En smuk bog med et stærkt og udfordrende indhold.

Lystid i mørket: Essays om sorg, ensomhed og livsmod

Jørn Henrik Olsen

Med kunstfotos af Camilla Engrob

(udgivet 2019; ISBN 978 87 9954 204 8; 140 s. – kr. 199,95)

Denne smukke udgivelse rummer 20 korte essays, der er som et let tilgængeligt rum med plads til eftertanke og refleksion. Teksterne kan bruge til at spejle dét, som man helt personligt udfordres af i sorgens og ensomhedens landskab. Bogen kan også danne udgangspunkt for samtaler i studiekreds eller lignende. Når det eksistentielle mørke breder sig på grund af sorg og andre smertefulde følelser, kan denne bog måske netop bidrage til mere livsmod. Bogen er smukt illustreret med fotos af grafiker og kunstfotograf Camilla Engrob.

Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst

Jørn Henrik Olsen

Med værker af Bente Polano

(udgivet 2018; ISBN 978 87 995420 3 1; 96 s. – kr. 229,00)

Bogen indeholder 6 essays af forfatteren Jørn Henrik Olsen og gengivelse af 7 kunstværker af maler og billedhugger Bente Polano. Kunsten udvider vores bevidsthed om verden og den menneskelige eksistens. Kunstens aftryk trækker veksler på et stort univers af menneskelige erfaringer, herunder det vi oplever som stærke følelser, livets smertepunkter og sorgerfaringer. Ofte er kunsten en kondensering af følelser, også når noget er blevet brudt eller gået i itu. En perlesmuk udgivelse.

Den blå ild: Ensomhedens længsel og skønhedens smerte

Jørn Henrik Olsen

Essays og Malerier

(udgivet 2016; ISBN 978 87 995420 2 4; 204 s. – kr. 269,00)

Bogen indeholder 10 essays og gengivelsen af 5 malerier. Den sætter fokus på almene og vigtige livstemaer: længsel, ensomhed, kedsomhed, vemod og langsomhed. Med skarpt lys fra tværfaglige indsigter formidles udfordrende livshjælp. Emnerne spejles med dybde og fantasi i livets blå undertone. En ægte inspirations- og fordybelsesbog. Bogen fremtræder i smukkeste designkvalitet.

Efter styrtet: Om at søge fodfæste efter svær sygdom

Essays af Peter V. Legarth

Malerier af Jørn Henrik Olsen

(udgivet 2015; ISBN 978 87 995 4201 7; 64 s. – kr. 199,95)

Hvad sker der, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet? Professor Peter V. Legarth giver gennem en introduktion og fire essays meget personlige og stærke svar på spørgsmålet. Vi inviteres ind i tankemylderets svære og tyngende erfaringer. Sårbarheden og udsatheden italesættes på en gennemsigtig og åben måde, så bogen kan blive til nyttig livshjælp for læserne. Billedkunstneren Jørn Henrik Olsens malerier er som en farvelagt kommentar til teksterne. En smuk og uimodståelig udgivelse i allerbedste kvalitet.

Longing – Sehnsucht - Længsel

Poems by Debora Cornelia Sommer

Paintings by Jørn Henrik Olsen

(published 2015; ISBN 978 87 995 4200 0; 80 pages – kr. 179,95)

Bogen præsenterer 6 smukke og ekspressive malerier af Jørn Henrik Olsen og digte skrevet af Debora Cornelia Sommer om følgende temaer: længsel, vemod, ensomhed, natskygger, dæmring og horisont. Digtene er gengivet både på engelsk, tysk og dansk. Bogen reflekterer over nogle af livets dybe erfaringer. Det lidelsesfyldte er knyttet til livets skyggemørke. Længslen og vemodssmerten hører til det uudgrundelige i den menneskelige eksistens, men alligevel hænder det, at længslens håb bryder igennem. Bogen inviterer til at standse op for at give plads til livets eller sjælens dybe følelsesrum, så den næste vejstrækning under hjemlængslens horisont kan følges med vores hjerte.

Forlaget Vita Nuova Publisher

- er et mikroforlag i Gilleleje og indgår i Jørn Henrik Olsens aktiviteter og opgaver (registreret: CVR-nr. 30 09 91 92).

Brug kontaktformularen til bestillinger, spørgsmål og kommentarer. Alle bøger kan købes via landets fysiske boghandlere og internettets ditto.

KOM I KONTAKT

info@jornhenrik.com

Tryk og skriv

Jeg glæder mig til at høre fra dig

info@jornhenrik.com